Wat is een betonvloer?

Betonvloeren zijn slijtvast en duurzaam

Beton dat gebruikt wordt voor betonvloeren is samengesteld uit het bindmiddel cement en uit een of meer toeslagmaterialen zoals zand, grind of steenslag.

 

Een betonvloer wordt in het werk gestort,  het is dus geen prefab product. Op locatie wordt het vloeibare materiaal verwerkt. Dit brengt enkele voordelen met zich mee:

 

- De betonvloer is hierdoor op elke gewenste maat te maken

- De vloer heeft hierdoor geen naden, met als voordelen;

  • Stof en vuil kan zich nergens nestelen waardoor de vloer zeer geschikt is voor mensen met een allergie
  • Er kan (bij buitenvloeren) geen onkruid groeien

Hoogtes en/of peilmaten worden perfect afgepast met behulp van een laser, afschot voor water vormt geen enkel probleem.

De betonvloer wordt monolitisch afgewerkt, ook wel vlinderen genoemd. Dit wil zeggen dat het oppervlak wordt bewerkt met spanen. Hierdoor wordt er een mooie vlak en egaal eindresultaat verkregen.
 

Als het beton voldoende hard is schuren we de toplaag van de vloer open. Na het schuren is er de mogelijkheid een slijtvast materiaal, al dan niet op kleur, in te strooien.

Vervolgens wordt de vloer met spanen tot het gewenste resultaat gevlinderd. Onze betonvloeren worden standaard glad afgewerkt. Voor enkele toepassingen adviseren we om een ruwere afwerking toe te passen, denk aan zwembadvloeren en paardenstallen.

Een betonvloer kan krimpscheuren vertonen, deze zijn helaas niet uit te sluiten en horen bij een betonvloer. 

 

Desgewenst kan de vloer worden voorzien van zaagsneden om een patroon te creëren. Hierdoor worden de kansen op krimpscheuren aanzienlijk gereduceerd.
Wij zijn specialist in BETON vloeren.
Gecoate vloeren, zandcementvloeren, gietvloeren en gepoelierde vloeren maken wij NIET, dat is het vakmanschap van anderen. Wij bevelen je de volgende contacten aan voor dit soort vloeren: Van Berlo cementdekvloeren of Multivloeren Brabant of Diba Groep

"Beton is onderhoudsvriendelijk & geeft ieder project een moderne uitstraling!"